Табаков назвав українців "убогими" та додав, що його "неправильно зрозуміли"

Російський актор Олег Табаков пояснив, що його українофобські висловлюванні не змогли зрозуміти лише "недоношені чи повні дурні"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на коментар Олега Табакова "Комсомольській правді".

Відомий радянський та російський актор театру та кіно, режисер, художній керівник та директор МХТ ім. А.П. Чехова Олег Табаков невдало та непереконливо виправдався за свої слова про "вбогих українців" та низький інтелектуальний рівень. 

79-річний Табаков такими словами відгукнувся на появу в Україні "чорного списку" пропутінських російських акторів. 

Табаков переконує, що його слова "вирвані з контексту", і за це мають відповідати "шкідники". "Щоб розуміти мене, треба мати мізки, вивернуті навиворіт. У мене чотири крові: російська, мордовська, українська та польська. Чи могла вимовити те, що ви озвучили, людина, що має ці чотири крові? – сказав він та додав, що коментарі зайві. – Коментарі робляться або для недоношених, або для повних дурнів".

Також він зауважив для чогось, що життя живе "набіло". 

На слова про українських письменників, яких Табаков назвав "другим ґатунком" та такими, які завжди стояли на другому-третьому місці після росіян, він одразу обурився та навіть пригрозив судом журналістам: "Якщо виривають з контексту, треба їх карати".

Коли ж журналісти напряму зацитували фразу Табакова, запис якої є у вільному доступі, він наголосив, що це маячня та навіть чомусь для переконливості почав співати: "Це треба достатньою кількістю злоби і інтриганства володіти, мені якось навіть ніяково це все... Ще раз я вам скажу: маєток мого дідуся був у межах Одеської губернії, - куди виселив государ-імператор. Те, що ви говорите, хм ... Ось, для того, щоб ви щось зрозуміли: Ой не світи, місяченьку, не світи нікому (співає). Якщо ви впізнали пісню - все те, що ви сказали - це такі блудливі нісенітниці. А ось це те, що ви не знаєте: За Сібіром сонце сходить, хлопці, не зівайте (співає). Я вам щось пояснив?"

Окрім цього, він навіть зауважив, що в нього Україна в серці:" А якщо Україна в серці, то, вириваючи її звідти, ти вириваєш і серце! Я Україну матку-неньку рідну - люблю! Мати треба любити, інше - від лукавого".