У Мексиці найнебезпечніший у світі наркодилер втік із в'язниці

У Мексиці правоохоронці повідомили про втечу з в’язниці особливо суворого нагляду ватажка найбільшого в країні наркокартелю

Про це з посиланням на правоохоронні органи повідомляє Укрінформ, передає Еспресо.TV.

Втечу виявили, коли наглядачі, не побачивши в'язня через відеоспостереження, зайшли в камеру і з’ясували, що той утік через комфортний півторакілометровий тунель з освітленням і вентиляцією, прокопаний до душової кабінки.

Нині прокуратура допитує працівників в’язниці, які можуть бути причетними до цього.

58-річний Хоакін Гусман Лаера на прізвисько "Чапо" ("Коротун") очолює найбільший у Мексиці наркокартель "Сіналоа", або "Тихоокеанський", який постачає наркотики до США, зокрема, і тонелями, прокладеними під мексикансько-американським кордоном. Його особистий статок у 2011 році оцінювався в 1 млрд. доларів.

Зазначається, що він уже тікав із в’язниці - у 2001 році підкуплені наглядачі вивезли в контейнері з білизною для прання - і пробув на волі аж до минулого, 2014, року. Тоді за нього влада США оголосила нагороду 5 млн. доларів, він був у списку найнебезпечніших злочинців світу одразу після бен Ладена і в списку найвпливовіших людей світу за версією "Форбс" - на 41-му місці.