У єврозоні для порятунку банків Греції планують надати 25 млрд євро

Греція може отримати 25 мільярдів євро короткострокового фінансування для невідкладної рекапіталізації банківської системи

Про це заявив президент Єврогрупи Єрун Дійссельблум за результатами 17-годинного саміту лідерів єврозони, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Одне із головних питань, яке ми повинні погодити, доки не буде затверджена програма, - це проблема банків, які потребують рекапіталізації. Для цього потрібно близько 25 мільярдів євро", - зазначив Дійссельблум.

Питання щодо короткострокового фінансування з метою покриття нагальних потреб буде терміново винесено на засіданні міністрів фінансів єврозони.

Дійссельблум також повідомив, що для обслуговування боргів Греції буде створено спеціальний фонд, кошти до якого надходитимуть, у тому числі, й від приватизації активів.

Він висловив сподівання, що після проходження національних процедур, у тому числі затвердження парламентом Греції, формальний мандат на початок переговорів про програму фінансової допомоги Афінам буде отримано до кінця тижня.