Французькі художники оживили знамениту "Мону Лізу"

У Парижі команда спеціалістів оживила легендарну картину Леонардо да Вінчі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Telegraph.

Група з 40 французьких спеціалістів та художників оживили картину італійського художника "Джоконда". Робота над проектом Living Mona Lisa тривала понад рік. Тепер цифрову версію видатної Джоконди, яка вважається портретом Лізи Герардіні, дружини торговця шовком з Флоренції Франческо дель Джокондо, представили в Парижі. 

На офіційному сайті проекту опублікували відео, з якого видно, що Мона Ліза проводжає туристів поглядом, посміхається та навіть підморгує. 

Французькі розробники застосовували ті ж технології, що й при створенні відеоігор. 

"Тепер вона зможе реагувати на оточуючих її людей. Леонардо да Вінчі хотів зобразити її найбільш реалістично на своїй картині, щоб, дивлячись на неї, здавалося, ніби вона оживає. Ми реалізували його ідею повною мірою", - зазначив автор проекту, представник цифрової культури Флорен Азіосманофф.

Крім того, за повідомленнями творців "живої" Джоконди, її цифрова версія буде реагувати на оточуючих її людей "залежно від настрою".

Вони акцентують увагу на тому, що проект Living Mona Lisa не є комерційним, проте незабаром у продажу з'являться мініатюрні версії цифрової картини. Можлива вартість такої Джоконди - кілька сотень євро.

"Це, насамперед, художній, а не комерційний проект. Але ми хочемо, щоб кожен бажаючий зміг забрати ожилу Мону Лізу з собою на пам'ять як сувенір, тому зараз працюємо над тим, щоб цифрові картини були доступними для всіх бажаючих", - додає Азіосманофф.