Футболісти допоможуть ковзанярці-чемпіонці судитися з судом Лозанни через допінг

Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів (FIFPro) надасть фінансову допомогу німецькій ковзанярці Клаудії Пехштайн, яка намагається відшкодувати свої збитки від рішення Спортивного арбітражного суду (CAS)

Розміри фінансової допомоги невідомі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

"FIFPro висловлює моральну, політичну і фінансову підтримку Клаудії Пехштайн, яка веде судовий розгляд, захищаючи свою невиновність і відстоюючи своє право на справедливу та неупереджену правову процедуру, з 2009 року. Ми переконані, що Пехштайн в найближчому майбутньому з нашою підтримкою зробить історичний крок у питаннях арбітражної системи", - йдеться в заяві FIFPro.

Як уже повідомлялося, Пехштайн хоче за підсумками судового розгляду відшкодувати збитки 4,4 млн євро через дискваліфікацію і пропуск Олімпійських ігор-2010 у Ванкувері.

Пехштайн в 2009 році була дискваліфікована на два роки за порушення антидопінгових правил у зв'язку з аномальними змінами складу крові, які зазвичай викликані застосуванням заборонених препаратів. Спортсменка категорично відкинула можливість вживання допінгу і подала апеляцію в CAS, але спортивний арбітраж залишив у силі рішення про дискваліфікацію. Після закінчення терміну дискваліфікації ковзанярки декілька функціонерів Міжнародного союзу ковзанярів (ISU) визнали, що допустили помилку.

Пехштайн - п'ятиразова олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу 2000 року в класичному багатоборстві та п'ятиразова чемпіонка світу на окремих дистанціях. Німкеня 11 років поспіль (1996-2006) ставала призером чемпіонатів світу в класичному багатоборстві.