Греція отримає з європейського стабфонду до 50 млрд євро

Обсяг фінансової допомоги, яку Греція отримає через Європейський стабілізаційний механізм (ESM), може скласти за три роки від €40 млрд до € 50 млрд

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Ще €16 млрд може надати Афінам Міжнародний валютний фонд (МВФ). Раніше загальні потреби Греції у фінансуванні оцінювалися в €82-86 млрд.

Додаткові кошти на підтримку грецької економіки мають надійти зі спеціального фонду, куди країна має направити держактиви для приватизації. Обсяг цього фонду складе €50 млрд; з них €25 млрд згодом будуть виділені на докапіталізацію банків Греції.

Раніше 14 липня стало відомо, що заборгованість Греції перед МВФ зросла до €2 млрд: Афіни пропустили ще один платіж фонду в розмірі €456 млн.

30 червня грецька сторона фактично допустила технічний дефолт, не перерахувавши МВФ сукупний червневий платіж на суму €1,6 млрд.

Отримати додаткову підтримку від міжнародних кредиторів Греція зможе тільки в обмін на програму економічних реформ. При цьому 5 липня на референдумі греки висловилися проти реформ і посилення заходів бюджетної економії.