Курченко хотів вкрасти у "Металіста" $1 млн

Генеральний директор харківського "Металіста" Віктор Згонник хотів перевести з рахунку клубу $1 млн до Москви

Про це у своєму Facebook написав нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко, повідомляє Еспресо.TV

"Пізно ввечері, 9 липня, співробітники міліції Харківського Головного управління МВС України дізналися, що на розрахунковий рахунок ПАТ ФК "Металіст" надійшла сума рівна в еквіваленті $1 млн. Це прийшли кошти за контрактом за реалізацію телевізійних прав від ТРК "Україна". Вже вранці атака на розрахунковий рахунок приватного підприємства розпочалася. Зніміть гроші з рахунків і перешліть до Москви. Крапка. Імператив наказу оскаржуватися не повинен. Слідчі та оперативники вирішили не допустити відведення грошових коштів у великому розмірі за межі України і дочекалися того, хто повинен був покірливо виконати всі команди з Москви", - йдеться в повідомленні.

Поставити печатку на платіжне доручення і відправити гроші з рахунків клубу мав генеральний директор клубу. За словами Геращенка, щойно гендир перейшов до конкретних дій і за його вказівкою ще двоє співробітників вирішили відправити гроші не на статутні цілі, міліція втрутилася і перекрила канал відтоку грошових коштів з України.

Як уже повідомлялося, співробітники слідчого управління ГУМВС України в Харківській області затримали генерального директора ФК "Металіст" Віктора Згонника. Пізніше міліція спростовувала цю заяву клубу, уточнивши, що гендиректора допитували як свідка в рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідство у цій справі триває.