Порошенко, Шокін та Сакварелідзе запевнили, що справу "діамантових прокурорів" буде доведено до кінця

За словами президента, це – принципова позиція генерального прокурора, його заступника, "всієї нашої команди"

Про це заявив президент під час підписання закону про зміни до прокуратури, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу глави держави.

Говорячи про резонансну справу щодо затримання високопосадовців прокуратури, президент заявив: "Ця справа буде доведена до кінця. Це – принципова позиція Генерального прокурора, його заступника, всієї нашої команди", – заявив президент.

Раніше повідомлялося, що проти слідчих і прокурорів, підпорядкованих Сакварелідзе і Касько, відкрито кримінальне розслідування за звинуваченням у внесення недостовірних фактів у матеріали кримінального провадження.

"У ньому фігурують слідчі, прокурори, співробітники СБУ та судді Апеляційного суду Києва. Все це команда Сакварелідзе-Каська вважає це спробою розвалити справу проти людей Гузиря", – повідомив у Facebook нардеп Сергій Лещенко. 

Також народним депутатом Мустафою Найємом була оприлюднена інформація, що генпрокурор в Апеляційному суді особисто вимагав визнати незаконними обшуки у затриманих прокурорів.

Віктор Шокін, у свою чергу, спростував ці звинувачення.

Нагадаємо, 6 липня в Києві затримали vip-прокурорів на хабарі у розмірі $500 тис. Під час обшуку провоохоронці також знайшли пакети з діамантами. 

Одним з керівників спецоперації був заступник генерального прокурораДавид Сакварелідзе. Через що в ГПУ розгорівся скандал - там повідомили, що Сакварелідзе діяв без погодження вищого керівництва на проведення операції. 

Читайте також: "Діамантова" лихоманка в Генпрокуратурі

Пізніше стало відомо, що проти заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе порушено кримінальну справу за "незаконне захоплення держустанов".

Водночас, президент Петро Порошенко вступився за Сакварелідзе, пообіцявши скасувати прокуроську недоторканність та сприяти тому, щоб справа прокурорів-хабарників була доведена до суду. 

14 липня з'явився документ, який вказує на те, що в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено провадження проти слідчих та прокурорів, які перебувають у підпорядкуванні Давіда Сакварелідзе та вели справу затримання "діамантових" прокурорів.