На слідчих Саквалерідзе завели справу за затримання "діамантових прокурорів". Документ

В Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено провадження проти слідчих та прокурорів , які перебувають у підпорядкуванні Давіда Сакварелідзе

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook нардепа від БПП Сергія Лещенка.

"Контрреволюція в Генпрокуратурі. Сьогодні в Єдиному реєстрі досудових розслідувань внесено провадження проти слідчих і прокурорів, які перебувають у підпорядкуванні Давида Сакварелідзе і Віталія Каська. Це ті слідчі, які провели обшуки і знайшли поклади доларів і діамантів у кабінетах і житлі у людей Гузиря - першого зама головного слідчого управління і зама прокурора Київської області", - написав він.

За словами Лещенка, справу проти людей Сакварелідзе і Каська внесено за статтею 366 Кримінального кодексу - внесення недостовірних фактів у матеріали кримінального провадження. У ньому фігурують слідчі, прокурори, співробітники СБУ та судді Апеляційного суду Києва. "Все це команда Сакварелідзе-Каська вважає   спробою розвалити справу проти людей Гузиря".

"Є інформація, що керівництво Генпрокуратури особисто поїхало до суду отримувати санкцію на обшук у слідчих і прокурорів, які перебувають у підпорядкуванні Сакварелідзе і Каська", - написав він.

Лещенко каже, що президент Порошенко вже поінформований про події. 

Про цю ж справу написав головний редактор сайту Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

 

Детальніше про затримання прокурорів-хабарників читайте в матеріалі "Діамантова" лихоманка в Генпрокуратурі.