Протягом року військовими стали 200 бійців "Правого сектору"

У Генеральному штабі Збройних сил заявляють, що 200 бійців ДУК "Правий сектор" увійшли до лав ЗСУ та ще 60 добровольців оформлюють документи

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

У Генштабі кажуть, що досі не всі представники добровольчих батальйонів погодилися увійти до складу Міністерства оборони, чим порушують українське законодавство. Але в ЗСУ продовжують роботу з комплектування підрозділів патріотичними військовослужбовцями.

"Завдяки цьому протягом року лави захисників Вітчизни поповнились більш ніж 200 бійцями ДУК "Правий сектор", батальйону ОУН та інших добровольчих підрозділів, які нині пліч-о-пліч стримують агресію противника на сході нашої країни. Ще майже 60 бійців-добровольців виявили бажання та нині оформлюють документи на призов на військову службу за контрактом", - поясняють в прес-службі Генштабу.

Зазначається, що в рядах ЗСУ служать кращі представники добровольчого руху. "На жаль, інші представники добровольчого руху не пристали на пропозиції Міноборони і продовжують діяти всупереч українському законодавству", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі підкреслюють, що твердження представників деяких політичних сил про відсутність комунікації між провідниками добровольчих рухів та керівництва Міноборони і Генштабу не відповідають дійсності.  Тут стверджують, що "кожен шостий захисник Вітчизни добровільно став до лав національного війська".