"Діамантові" прокурори не звільнені, а відсторонені від роботи за "ганебний вчинок", - документ

Прокурорів, які погоріли на хабарі у $500 тис. та пакетиках з діамантами, за наказом в.о. генпрокурора Володимира Гузиря просто відсторонили від роботи за "ганебний вчинок"

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм, передає Еспресо.TV

"Виявляється, прокурорські чиновники, у яких на минулому тижні пройшли обшуки, досі не звільнені! У наказі в.о. генпрокурора Володимира Гузиря говориться, що чиновників відсторонюють тимчасово, за скоєння "ганебного вчинку". Про який саме вчинок йдеться, не уточнюється, але, очевидно, ступінь "ганьби" ще не настільки велика, щоб чиновників звільняти", - написав депутат. 

 

 

 

Нагадаємо, 6 липня в Києві затримали vip-прокурорів на хабарі у розмірі $500 тис. Під час обшуку провоохоронці також знайшли пакети з діамантами. 

Одним з керівників спецоперації був заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе. Через що в ГПУ розгорівся скандал - там повідомили, що Сакварелідзе діяв без погодження вищого керівництва на проведення операції. 

Читайте також: "Діамантова" лихоманка в Генпрокуратурі

Пізніше стало відомо, що проти заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе порушено кримінальну справу за "незаконне захоплення держустанов".

Водночас, президент Петро Порошенко вступився за Сакварелідзе, пообіцявши скасувати прокуроську недоторканність та сприяти тому, щоб справа прокурорів-хабарників була доведена до суду. 

14 липня з'явився документ, який вказує на те, що в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено провадження проти слідчих та прокурорів, які перебувають у підпорядкуванні Давіда Сакварелідзе та вели справу затримання "діамантових" прокурорів. 

Також з'явилась інформація, що Генеральний прокурор Віктор Шокін прибув до Апеляційного суду з вимогою визнати незаконним рішення про обшуки у "діамантових" прокурорів.