"ВКонтакте" запустить аналог Instagram

Соцмережа "ВКонтакте" працює над випуском нового додатку для роботи з фото, який планують запустити в найближчі дні

Про це передає Еспресо.TV  із посиланням на "РБК".

Зараз додаток знаходиться на премодерації в AppStore. "ВКонтакте" розробляє версію програми і для Android, але в Google Play його поки немає.

"Мобільний магазин Google зазвичай швидше розглядає запити, тому "ВКонтакте" орієнтується на терміни схвалення в магазині від Apple", - зауважили в компанії.

Премодерация в AppStore в середньому триває п'ять робочих днів. Після схвалення додаток автоматично з'явиться в AppStore і стане доступим для скачування.

"Команда проекту дійсно працює над додатком, але про терміни запуску або будь-які інші подробиці сказати не можемо. Скоро, зовсім скоро", - повідомив прес-секретар "ВКонтакте" Георгій Лобушкін.

Він наголосив, що фотододаток від "ВКонтакте" буде істотно відрізнятися від аналогічних сервісів. 

"Зокрема, він матиме повну синхронізацію з соцмережею "ВКонтакте". Завдяки цьому в мобільному фотододатку будуть видні фотографії, які друзі завантажили в десктоп-версії соцмережі, а всі дії користувача будуть видні і його "друзям", які користуються соцмережею на стаціонарних комп'ютерах", - сказав Лобушкін.

Також додаток дозволить змінювати налаштування фільтрів, зберігати їх і пересилати друзям. Окрім того, у додатку буде доступний режим кольорокорекції, що дозволяє вибрати один колір і редагувати саме його.

Нагадаємо, у соціальній мережі "ВКонтакте" з 1 липня з'явилися платні промопости.