Словенія допоможе Україні у розмінуванні лінії фронту і Широкиного

Президент України Петро Порошенко обговорив з віце-прем'єр-міністром Словенії Карлом Ер`явцем реалізацію проекту з проведення розмінування в зоні АТО

Сьогодні президент України Петро Порошенко провів зустріч з віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних справ Республіки Словенія Карлом Ер`явцем, на якій сторони обговорили проект з розмінування на сході України, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу президента.

"Проект Трастового фонду за участю Словенії з урахуванням вашого досвіду дуже важливий для розмінування уздовж лінії зіткнення і поблизу Широкино", - зазначив президент.

Як наголошується в повідомленні, глава держави подякував Словенії за чітку позицію солідарності і підтримки України в її боротьбі проти російської агресії, в тому числі - підтримку в рамках Європейського Союзу.

"Словенія підтримує Україну, її суверенітет і незалежність. Ми також підтримуємо лібералізацію візового режиму. Сподіваюся, що до кінця року необхідні процедури будуть завершені", - зазначив Карл Ер`явець.

Нагадаємо, раніше окупанти покинули Широкине Донецької області, назвавши його "демілітаризованою зоною" і замінували низку об'єктів в практично зруйнованому населеному пункті.