У літака, який здійснює навколосвітню подорож, згоріли сонячні батареї

Літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 після свого п'ятиденного перельоту над Тихим океаном з Нагої в Гаваї пошкодив свої батареї

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на BBC.

Заміна елементів, що перегрілися, може зайняти понад два тижні. Це, а також очікування сприятливих погодних умов, може відсунути терміни такого польоту Solar Impulse 2 на серпень 2015 року.

У навколосвітню подорож літак відправився 9 березня 2015 року, стартувавши о 03:12 за місцевим часом з Абу-Дабі. Як очікується, апарат подолає близько 30 тис. км, провівши в повітрі 25 діб і пролетівши над територіями ОАЕ, Оману, Індії, М'янми, Китаю, Японії, США, Канади та європейських країн. Управляють повітряним судном поперемінно два пілоти: Андре Боршберг і Бертран Пікар.

HB-SIB, як офіційно називається друга модель серії Solar Impulse, призначений для демонстрації можливостей альтернативної енергетики. Його презентація відбулася 9 березня 2014 року.

У ході виконання місії льотчик Solar Impulse 2 побив рекорд тривалості польоту літального апарату, керованого одним пілотом. Йому вдалося подолати понад 7212 км за 117 годин 52 хвилини.