Я вийшов на підтримку народу, - Йовбак

Мисливець Микола Йовбак, який став відомий на всю Україну після подій в Мукачевому, розповів, хто він є і навіщо стояв з рушницею поруч з міліцією

Про це він розповів у інтерв`ю "Громадському", передає Еспресо.TV.

Чоловік каже, що прийшов, бо хотів підтримати своїх земляків. З собою приніс посвідчення про право на зброю та посвідчення члена національної спілки журналістів, а ще жилет з написом "громадський помічник" та міліцейський жетон. Йовбак каже, що дійсно працює на громадських засадах помічником інспектора і допомагає на різних масових заходах. Чим заробляє на життя – чоловік говорити відмовився. Про те, як опинився на місці стрілянини в суботу – Микола Йовбак розповідає, що повертався з рибалки, як почув, що стріляють, виявилось, що неподалік місця стрілянини його рідний брат. Тоді він і взяв свою мисливську рушницю і поїхав. Каже, що біля спорткомплексу "Антарес", де і відбувся інцидент, він пробув 10-15 хвилин, доки не побачив брата. Запевняє, що зі зброї не стріляв. Чому так довго не навідувався до міліції – каже, що хвилювався. На запитання про його зв'язок з одним із учасників конфлікту депутатом Михайлом Ланьом чоловік каже, що з Ланьом знайомий, як і усі, бо всі у місті усіх знають, але не більше. 

Нагадаємо, Микола Йовбак – мешканець Мукачевого, який став відомим після суботніх подій, де на виїзді з міста сталась перестрілка між представниками "Правого сектора" та міліції, і невідомих. На оперативному відео з місця події Йовбак стоїть у спортивному костюмі та камуфляжній куртці і з рушницею в руках. 

Фото: Громадське.