Австралійку арештували і депортували з ОАЕ за критичний пост у Facebook

Уряд ОАЕ арештував і депортував з країни австралійку Джоді Магі, яка обурювалась у Facebook тим, як припаркувався місцевий мешканець

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на News.com.au.

Приводом для депортації стало фото, яке Джоді Магі розмістила в соцмережі ще у лютому. На ньому був автомобіль, який зайняв одразу два місця для інвалідів на парковці біля будинку, де мешкала Джоді.

Вона з 2012 року жила в Абу-Дабі і вела курси дизайну для еміратських жінок.

В повідомленні не було імен, номер машини було замазано, але цього було достатньо для судового розгляду.

Джоді, за її словами, засудили за "поширення поганих слів у соцмережі", що в країні кваліфікується як кіберзлочин. Жінка заплатила $3600 штрафу та погодилась на добровільну депортацію.

Незважаючи на це її затримали й тримали під арештом дві доби. Потім під охороною Джоді доправили в аеропорт, звідки вона вилетіла додому.

 

У своєму Factbook Джоді пише, що провела в камері 53 години зі скутими кайданами гомілками. Її роздягли догола та обшукали, зробили аналіз крові, та змусили спати на бетонній підлозі без матрасу та подушки, а також не давали туалетний папір та посуд.

Вона пише, що досвід ув’язнення був для неї травмою та шоком. Але більше ніж за себе вона переживає за долю інших жінок, яких вона бачила в тюрмі. "Я навічно вбита горем через ставлення до сміливих жінок, які надихають з Філіппін, Індії, Нігерії, Росії, Уганди, Бангладеш, Сирії та інших, які знаходяться в руках "системи правосуддя" ОАЕ", - обіцяє вона.