Гройсман обговорив конституційну реформу із Меркель і Олландом

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час телефонної розмови обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом реформу Конституції України

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Верховної Ради.

Володимир Гройсман поінформував співрозмовників про хід реформ в Україні та, зокрема, стан підготовки до розгляду Верховною Радою України законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади.

Голова Верховної Ради наголосив, що напрацювання Конституційної комісії, підтримані Венеціанською комісією та внесені президентом України до парламенту, є важливим кроком на шляху проведення реформи децентралізації, яка є ключовою для європейського майбутнього України.

"Переваги децентралізації відчують мільйони людей по всій Україні і, в тому числі, мешканці Донбасу", - зазначив Гройсман.

Ангела Меркель і Франсуа Олланд підкреслили, що внесення змін до Конституції України в частині децентралізації і продовження конституційної реформи є визначальним фактором зміцнення демократії в Україні та виконання Мінських домовленостей.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила новий закон про місцеві вибори.