Кличко сказав чиновнику КМДА написати заяву на звільнення і зажадав прокуратуру розібратися

Під час засідання Антикорупційного ради мер Києва Віталій Кличко попросив заступника директора Департаменту містобудування та архітектури Андрія Вавриша написати заяву на звільнення, а також зажадав публічного звіту прокуратури щодо кримінальних справ, відкритих за фактами корупційних дій, розкритих київською владою раніше

Про це повідомляє Еспресо.TV. з посиланням на прес-службу КМДА. 

Під час засідання експерти розповіли про зловживання на ринку зовнішньої реклами столиці, представивши відповідні факти з розміщення нелегальних конструкцій і несплаті до бюджету за розміщення реклами.
 
"Щодо Андрія Вавриша ще наприкінці минулого року проводилося службове розслідування. Після цього ми неодноразово з ним зустрічалися, говорили. Ті факти, які нам сьогодні представили, я можу охарактеризувати коротко. Це або службова недбалість, або неможливість ефективно працювати, або "кришування" тих процесів, які зараз відбуваються на ринку столичної реклами, в результаті яких Київ не отримує чимало грошей у бюджет. У рік - це мільйони гривень", - повідомив Віталій Кличко.
 
Ще на початку засідання мер Києва підкреслив, що пріоритет київської влади - кияни та захист їх інтересів, і попросив усіх керівників підготувати заяви на звільнення.
 
"Кожен керівник повинен розуміти, що запрошення відзвітувати перед Антикорупційним радою - це попередження. Я рекомендую всім посадовим особам перед таким звітом покласти в кишеню написану заяву на звільнення", - сказав Віталій Кличко.
 
Мер зазначив, що на посаду, займану Андрієм Вавришем, буде проведено відкритий конкурс.
 
"Її буде займати людина, яка зможе ефективно працювати і навести порядок у цій сфері", - сказав Віталій Кличко.
 
Крім того, мер розкритикував роботу органів прокуратури з розслідування справ про розкрадання сотень мільйонів гривень з бюджету міста. Віталій Кличко підкреслив, що боротьбу з корупціонерами треба доводити до логічного завершення - покарання винних.
 
"Сьогодні представника прокуратури немає на засіданні. Було б непогано, щоб прокуратура публічно відзвітувала тут, на засіданні, перед громадськістю та журналістами, що зроблено за тими матеріалами, які ми передали правоохоронним органам, і коли ми побачимо покараних за зловживання, за вкрадені у киян гроші", - сказав міський голова.
 
Нагадаємо, раніше Віталій Кличко повідомив, що аудит усіх міських підрозділів виявив порушень на загальну суму понад 550 млн грн. Столична влада передала 102 справи правоохоронцям, звільнила 327 чиновників міськадміністрації, включаючи 47 керівників комунальних підприємств. За цими фактами було відкрито 41 кримінальне провадження.