Дванадцятий фестиваль вуличної їжі: для душі та тіла

Масштабні фуд-івенти вже стали одним з головних трендів тусовочного життя столиці. Так, 18-19 липня відбудеться вже дванадцятий за рахунком Фестиваль вуличної їжі, який по праву вважається найпопулярнішим фуд-кортом Києва.

Липневий гастрономічний open-air, що припав якраз на екватор літа, пройде під знаком активних розваг і здорової їжі. Організатори обіцяють, що в меню буде багато овочів, зелені, літніх салатів, легких закусок і, звичайно ж, прохолодних напоїв. У приготуванні страв акцент робиться на гриль, який зберігає корисні властивості продуктів. Анонсовано окремий сектор з морською тематикою, де буде представлено багато страв з риби і морепродуктів. Гостей пригостять камбалою, скатами, устрицями під ігристим вином, фаршированою рибою, хрусткою кількою, рибою на мангалі, балтійської салакою. З новинок обіцяють кукурудзу-гриль з раками, українські шкварки і сицилійську граніту з фруктами, кавою або мигдалем.
 
Легкі коктейлі і прохолодні напої – must drink літнього фестивалю. На радість постійних гостейстоличних фуд-івентів Вуличну їжу своєю участю знову порадує Speakeasy Bar by Morosha.Хлопці готують ексклюзивні ягідні біттери з додаванням карпатських трав та інших натуральнихінгредієнтів – вони не тільки відмінно охолоджують, а ще й дуже смачні. Найстильнішоюяскравою фотозоною уїк-енду знову обіцяє стати Champagne bar "OREANDA", який гастро-тусовщики вже встигли полюбити за кращі коктейлі на основі шампанського.
 
Коньячний бар "Шустов" запропонує всім гостям Вуличної їжі стати експертами з благородних напоїв. Напередодні івенту бренд-бар проводив конкурс серед своїх передплатників у Фейсбуці на кращий авторський коктейль для фестивалю. У результаті було вибрано три міксу, які представлять в коктейльній карті бару як спеціальну пропозицію – три коктейлі за ціною одного! Слідуючи останнім світовим трендам, коньяк зміксують з імбирним елем, різними сиропами, лікерами і соками. Усім гостям вуличної їжі запропонують продегустувати конкурсні напої та вибрати коктейль-переможець, автор якого отримає головний приз конкурсу.
 
Велику увагу організатори фестивалю приділили активним розвагам. Спеціально облаштована ігрова зона перетвориться на справжній рай для геймерів: тут будуть кращі приставки, настільні ігри та привабливі квести. Спортивну зону відведуть під чемпіонати з волейболу, пінг-понгу та настільного футболу, змагання на скейтах і BMX, а також під веселий Bubble Football в надувних кулях.
 
За новою традицією фестиваль стартує в п'ятничний вечір, 17 червня, з легкої pre-party.Основна частина івенту пройде в суботу і неділю – 18 і 19 липня, з 11:00 до 23:00. Адреса проведення: вул. Біломорська, 1А (Арт-завод "Платформа"). Вартість вхідного квитка складе 40 грн.