На Kickstarter презентували найтоншу сонячну батарею

Користувачі краудфандінгового сайту Kickstarter збирають гроші на випуск найтоншої та найлегшої сонячної батареї Solar Paper

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Kickstarter.

Кампанію по збору грошей на випуск Solar Paper вже можна вважати успішною: автори попросили $ 50 тис, а на момент написання новини на рахунку проекту було більше $ 270 тис, причому до кінця зборів залишилося ще цілих 36 днів. Іншими словами, у Solar Paper є всі шанси стати одним з рекордсменів Kickstarter.

Що ж стосується самого пристрою, крім портативності, є й інші особливості, які роблять його дуже привабливим на тлі конкуруючих предметів. Зокрема, батарея має модульну конструкцію з магнітними кріпленнями, що дозволяє отримати потрібну потужність (2,5, 5, 7,5 і 10 Вт) шляхом додавання додаткових сонячних панелей. При габаритах 9х19х1,1 см пристрій важить 120 г.

У числі інших переваг Solar Paper розробники називають захист від пилу і вологи.

Крім того, батарея оснащена індикатором струму і використовує спеціальні компоненти, які автоматично відновлюють зарядку після нетривалого перебування в тіні або отримання недостатньої кількості сонячного випромінювання для виробництва енергії.

Наявність стандартного порту USB робить сонячну батарею Solar Paper сумісної з широким спектром пристроїв.