На Японію насувається потужний тайфун: тисячі мешканців готуються до евакуації

Понад 4 тисячі жителів японського острова Сікоку отримали рекомендації про евакуацію у зв'язку з наближенням потужного тайфуну Нанка, скасовано близько 80 внутрішніх авіарейсів, ускладнене наземне та морське транспортне сполучення

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Зокрема, закриті кілька ділянок автомагістралі Тюо, що зв'язує Токійський регіон з префектурами Яманамі, Хього і Нагано. На півдні Японії закрито багато портів.

За даними Головного метеорологічного агентства, тайфун Нанка, який отримав порядковий номер 11 у поточному сезоні, знаходиться на південь від Сікоку і рухається на північний захід зі швидкістю близько 20 кілометрів на годину.

Тиск у центрі тайфуну становить 980 гектопаскалей, а швидкість вітру - 30 метрів на секунду, а при поривах доходить до 40 метрів на секунду.

Штормове попередження у зв'язку з тайфуном діє на островах Окінава, Кюсю, Сікоку і на більшій частині східного узбережжя острова Хонсю.

Фахівці попереджають про підвищення висоти хвиль, у зв'язку з чим закликають жителів островів утриматися від виходу в море. Метеорологи також вказують на підвищену небезпеку сходження земляної породи в результаті проливних дощів.

Нагадаємо, нещодавно потужний тайфун Чан-Хом обрушився на східне узбережжя Китаю.