Офіційно: "Сталь" гратиме в Прем'єр-лізі

Дніпродзержинська "Сталь" замінить збанкрутілий донецький "Металург" в українській Прем'єр-лізі, на місце в якій претендував і маріупольський "Іллічівець"

Про це заявив віце-президент Федерації футболу України Ігор Кочетов, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Футбол 1".

"Понад 2/3 членів Виконкому прийняли участь в абсолютно легітимному онлайн-голосуванні. Отримано всі факсові відповіді, оформлений і підписаний протокол. Можна говорити про те, що "Сталь" є учасником Прем'єр-ліги. Більшість тих, хто голосував, керувалася спортивним принципом. Останнім часом цей принцип був нівельований через різні обставини. Члени виконкому реалізували це право. Якщо Прем'єр-ліга зможе зібрати кворум і прийняти таке рішення, то члени виконкому з цим впоралися", - сказав Кочетов.

Також віце-президент ФФУ прокоментував бажання "Іллічівця" судитися в Лозанні.

"Не знаю, які наміри у маріупольського клубу, але ставити ультиматуми Виконкому ФФУ недоречно. Воювати - це їхнє право, але я б на їхньому місці сконцентрувався на підготовці футболістів, щоб увійти в Прем'єр-лігу наступного року і своєю грою довести, що рішення було неправильним", - додав він.

Як уже повідомлялося, після закінчення минулого сезону почався процес злиття донецького "Металурга" і дніпродзержинської "Сталі".

Проте керівництво дніпродзержинського клубу не хоче брати на себе борги донеччан перед УЄФА за штрафи від трансферів.