Процес обрання місцевих керівників прокуратури покажуть онлайн

Проводити співбесіду з кандидатами на посади місцевих прокурорів будуть в прямому ефірі, який побачить вся країна

Про це під час брифінгу заявив заступник генерального прокурору Давід Сакварелідзе, повідомляє Еспресо.TV.

Згідно з його словами, перший етап відбору керівників місцевих органів генпрокуратури – це збір документів. Про всі необхідні вимоги ГПУ повідомить на сайті. Другий етап – це тест на професійні знання. Наступний етап – тест на загальні здібності. Далі – психоматичний тест. Четвертий етап – співбесіда.

"Цей етап буде транслюватись в онлайн-режимі. Отже, вся Україна зможе спостерігати за процесом співбесіди", - сказав Сакварелідзе.

Також він повідомив, що відбирати місцевих керівників будуть в п'яти містах.

"В Києві будуть проведені конкурси та організація процесу. Київ буде поєднувати наступні регіони: місто Київ, Київська область, Вінницька область, Рівненська область, Житомирська область, Чернігівська область та Черкаська область", - сказав Сакварелідзе.

Крім Києва центри відбору запрацюють у Львові (там призначать керівників до Волинської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей), Одесі (Одеська,  Миколаївська, Кіровоградська та Херсонська області), Харкові (Харківська, Сумська, Полтавська та Луганська області) та Дніпропетровську (Дніпропетровська, Запорізька та Донецька області).