Саакашвілі кличе до Одеси росіян

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі запросив громадян Росії відвідати Одесу

Про це Саакашвілі заявив в інтерв'ю ВВС, повідомляє Еспресо.TV.

"Перше, що я зробив, зайнявши посаду, - наказав видалити з вулиць міста всіх озброєних людей, розібрати блокпости, які створювалися цією самообороною в масках і з автоматами. Тепер їх на вулицях не залишилося. Кількість туристів в Одесі зросла за рік удвічі. Ми хочемо, щоб до нас більше приїжджало людей з Росії - наприклад, ми організовуємо цього літа кінофестиваль", - розповів він.

Саакашвілі запевнив, що Одеса - спокійне місто.

"Це правда, що за 400-500 км від міста йде жорстока війна. Але давайте подивимося, що це за війна. Україна повинна повідомляти про всі свої втрати, а Росія їх приховує. В Україні йде активне обговорення війни та її перебігу, а в Росії навіть не визнають факту присутності російської армії на українській території", - наголосив очільник Одещини.

Він додав, що український парламент має затверджувати кошти на ведення антитерористичної операції, а Путін використовує секретні фонди.

"У цьому і є різниця - ми є демократичною країною, яка намагається подолати труднощі шляхом розвитку і реформ", - підкреслив глава Одеської ОДА.

Нагадаємо, Саакашвілі назбирав 600 тисяч підписантів на сторінці у Facebook, що на 64 тисяч менше за прем'єра Великої Британії Девіда Кемерона.