Савченко написала лист до ООН, ПАРЄ та Європарламенту, щоб перенести суд до Москви

Надія Савченко звернулася у листі з проханням перенести суд до Москви до Генерального секретаря ООН, президента ПАРЄ та президента Європарламенту

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Twitter адвоката Савченко Марка Фейгіна.

У серпні 2015 року призначено суд по Савченко в місті Донецьк Ростовської області Росії.

"Це місце головний осередок і перевалочний пункт для переправи російської зброї та проросійських сепаратистів "ДНР" та "ЛНР" на територію України. Там постійно знаходяться озброєні люди, які прямують воювати в Україну... Мої адвокати постійно отримують погрози від прихильників "ДНР" та "ЛНР", - пише Савченко.

У листі Савченко пише, що за законом Росії в'їзд її родичів як іноземних громадян, на суд може бути заборонено, а якщо вони й приїдуть то будуть у небезпеці.

"Те саме стосується і українських депутатів, членів ПАРЄ та Європарламенту - в разі якщо вони захочуть бути теж присутніми на суді", - йдеться у листі.

На думку Савченко, суд перенесли в Донецьк через те, що вона начебто в тій області незаконно перетнула кордон, хоча необгрунтованість цих звинувачень очевидна та визнана компетентною українською владою.

"Влада України встановила, що з моменту потрапляння до полону "ЛНР" я ні на мить не була вільною, а відразу була передана сепаратистами до рук російських слідчих. Я вважаю, що передача моєї справи до донецького суду вчинено з метою запобігти моєму захисту нормально працювати та зашкодити пресі освітлювати судовий розгляд...Прошу вас звернутися до представництва Росії із наполегливим проханням про забезпечення нормальних та безпечних умов судового розгляду, а зокрема, про перенесення розгляду в Москву", - додала Савченко.

Нагадаємо, що раніше Надія Савченко звернулась до українців через лист.