Савченко просить російську генпрокуратуру перенести суд із ростовського Донецька

Надія Савченко звернулася до генпрокуратури Росії із проханням перенести розгляд її справи із суду російського міста Донецьк Ростовської області

"Прошу вас втрутитися у встановленому законом порядку і замінити раніше ухвалене рішення про визначення підсудності у місто Донецьк Ростовської області", - процитував її заяву один із її адвокатів Марк Фейгін, передає Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

Зокрема, Савченко вважає проведення суду у безпосередній близькості до зони конфлікту на Донбасі небезпечним для неї, її адвокатів та родини.

"Враховуючи обстановку у прикордонних районах Луганської і Донецької областей України, вважаю, що проведення судового процесу у моїй справі фактично у зоні бойових дій створює серйозну загрозу для життя та здоров'я моїх захисників, моєї сестри Савченко В.В., яка як головний свідок захисту підлягає виклику в суд, моєї матері Савченко М.І., яка збирається бути присутньою у суді", - йдеться у заяві Савченко, яку на своїй сторінці у Twitter опублікував Марк Фейгін.

"Я не вірю, що російська влада у стані забезпечити мою безпеку і безпеку інших учасників процесу у такому місті, як Донецьк", - зазначила вона.

Крім того, додала Савченко, усі експертизи у її справі проводилися у Москві, і жоден із свідків захисту не проживає в Ростовській області, тому їх участь у суді може бути ускладнена.

Її адвокат зазначив, що захист планує звернутися із клопотанням про зміну підсудності справи Надії Савченко і в сам Донецький міський суд.

Російські слідчі звинувачують Савченко у вбивстві російських журналістів на Донбасі та незаконному перетині кордону Росії.

Сама Надія Савченко не визнає вину та заявляє, що її переправили через кордон бойовики, які взяли її у полон.

Читайте також: Фейгін пояснив, навіщо Росія перенесла суд Савченко під "ДНР.

Українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко в найближчі дні етапують зі слідчого ізолятора в Москві, де її утримували останнім часом, до ростовського Донецька.

Її справу вже передали до місцевого суду.

Крім того українська бранка написала лист до ООН, ПАРЄ та Європарламенту, щоб перенести суд до Москви.