Вандали викрали з могили голову режисера фільму жахів

У німецькому місті Штансдорфе невідомі розграбували могилу режисера, який зняв "Носферату. Симфонія жаху"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

З родинного склепу режисера Фрідріха Вільгельма Мурнау, який у 1921 році зняв німий фільм жахів "Носферату. Симфонія жаху", вандали викрали голову.

Зловмисникам довелося розкрити металеву труну, в якій знаходилося забальзамоване тіло постановника. Сліди воску навколо могили свідчать про проведення якогось обряду, можливо, окультного. До речі, могили братів Мурнау, що знаходилися поруч, виявилися не потривоженими. Поліція проводить розслідування.

Нагадаємо, що німий фільм жахів "Носферату, симфонія жаху" був випущений в 1922 році на екрани. Спочатку Мурнау планував екранізувати твір Брема Стокера "Дракула", проте його студія не змогла домовитися про придбання прав, тому режисерові довелося змінити імена головних героїв і деталі сюжетної лінії.

Проте після виходу картини в прокат вдова письменника змогла домогтися через суд розпорядження знищити копії картини. Але фільм вже розійшовся по всьому світу і завдяки цьому дійшов до наших днів. Наприкінці XX століття "Носферату" був відновлений в його авторському вигляді і виданий на цифрових носіях.

Сам Фрідріх Вільгельм Мурнау загинув в 1931 році в автокатастрофі.