Відтепер у Києві не буде музею Великої Вітчизняної війни

Меморіальний комплекс "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни" перейменують

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Мінкультури.

Національний музей історії Великої Вітчизняної війни отримає нову назву. Тепер вона звучатиме як "Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс".

Зміна назви визначена наказом віце-прем’єр-міністра - міністра культури В’ячеслава Кириленка від 16 липня 2015 року.
 
Зазначається, що рішення про перейменування музею прийнято на підставі законів про декомунізацію – "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" та "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в України та заборону пропаганди їх символіки", а також законів "Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій", "Про культуру", "Про музеї та музейну справу" та положення про міністерство культури України.

У цьому рішенні також враховано результати громадського обговорення та круглого столу щодо зміни назви Меморіального комплексу "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни", який відбувся 12 червня, а також подання від Музею.