Яценюк планує зекономити $15 млрд на реструктуризації боргів

Уряд України почав проводити реструктуризацію боргів, завдяки чому має намір зекономити 15 млрд доларів США

Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час виступу у британському аналітичному центрі з вивчення міжнародних відносин Chatham House у четвер в Лондоні, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Уряд почав реструктуризацію боргів. Це означає, що приватні кредитори хочуть отримати більше, а ми хочемо заплатити менше. Завдяки реструктуризації боргів ми очікуємо, що вдасться зекономити до 15 млрд доларів США", - зазначив він.

Крім того, зауважив Яценюк, 25 млрд доларів США буде отримано через програми МВФ та від країн "Великої сімки", однак всім у світі відомо, що цих коштів Україні буде недостатньо.

"Які ж інші опції я маю? Жодних. Це означає, що ми повинні запроваджувати заходи економії, проводити необхідні реформи, показувати прогрес, просити про додаткову допомогу, зокрема, у ЄС і США за умови досягнення реальних результатів на шляху реформ, організовувати інвестиційні конференції на кшталт тієї, яка відбулася у Вашингтоні. Саме такий план дій", - підкреслив Яценюк.