Зміни в Конституцію щодо Донбасу викличуть протестні настрої в суспільстві, - нардеп

Ухвалення змін до Конституції щодо децентралізації можуть призвести до розчарування суспільства і підтвердити тиск президента на парламент

Про це в кулуарах Верхвоної Ради заявив позафракційний народний депутат та екс-керівник Донецької області Сергій Тарута, передає Еспресо.TV
 
"Виконання цих пунктів дозволить легалізувати владу бойовиків, які захопили частину Донецької та Луганської областей. Це може призвести до  величезного розчарування в суспільстві, це величезний виклик. Для чого тоді стільки жертв, стільки руйнувань, стільки розбитих доль і сімей, якщо це можна було зробити ще рік тому, чому не зробили рік тому, а зараз повернулися до цього?", - запитує Тарута. 
 
За його словами, факт внесення відповідних поправок викличе тільки протестні настрої в суспільстві.
"Вони посиляться і можуть відбутися складні психологічні потрясіння для тих, хто воював", - вважає Тарута. 
 
Він також зазначив, що не "сильно вірить в об'єктивність Конституційного суду".
 
"Тут потрібно вибрати, кому повинен служити (президент, - Ред.). Українському народу, або західним політикам. Якщо це інтереси України, то ми не повинні приймати ці поправки, які були внесені без погодження Ця поспішність якраз показує його тиск на парламент", - наголошує нардеп. 
 
Раніше щодо змін в Конституцію висловився також народний депутат від фракції "Народний фронт" Микола Княжицький. На його думку, поправки до Основного Закону можуть закріпити в Україні федеральний статус.