Диверсії на Донбасі здійснюють російські ГРУшники, - Тимчук

У тилу українських військ на сході України діють диверсійно-розвідувальні групи, основну частину яких становлять спецпризначенці Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"За останню добу зафіксовано виконання бойових завдань в тилах українських військ одразу декількома ДРГ противника (основна частина - підрозділи спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ)", - написав він.

Тимчук наголосив, що наразі з боку бойовиків спостерігається ескалація диверсійно-терористичної діяльності (так званої "малої війни") у тактичних і оперативно-тактичних тилах сил АТО.

"Зокрема, ДРГ бойовиків активно мінують місцевість, "полюють" на поодиноких військовослужбовців українських військ, а також на транспорт постачання, що пересувається без бойової охорони", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, за даними "Інформаційного спротиву", незаконні збройні формування здійснюють обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів здебільшого у вечірній і нічний час, щоб спостерігачі ОБСЄ не зафіксували порушення терористами Мінських домовленостей.