Росія не пустить "скороходів" на ЧС-2015, щоб ті знову не попалися на допінгу

Всеросійська федерація легкої атлетики прийняла рішення не відправляти своїх представників спортивної ходьби на найближчі міжнародні старти

Росія боїться, що "скороходи" вкотре попадуться на допінгу, і тоді усій збірній заборонять виступати на Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Міжнародна асоціація легкоатлетичних асоціацій у разі виявлення допінгу у російських легкоатлетів на ЧС-2015 може ініціювати призупинення членства ВФЛА в цій міжнародній організації на певний період. У цьому випадку збірна Росії з легкої атлетики може позбутися можливості виступити на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро", - боїться в.о. президента Всеросійської федерації легкої атлетики Вадим Зеліченок.

Як приклад він наводить Туреччину. Велика кількість легкоатлетів цієї країни було викрито у вживанні допінгу. ІААФ тоді зажадала від турецької федерації провести ретельне розслідування і розібратися з тренерами цих спортсменів.

Зазначимо, що вчора ВФЛА відсторонила тренера зі спортивної ходьби Віктора Чегіна від роботи.

В останні місяці понад 20 спортсменів, що тренувалися в Центрі олімпійської підготовки зі спортивної ходьби Віктора Чегіна в Саранську, були дискваліфіковані за вживання допінгу.

У середині січня РУСАДА оголосило про дискваліфікацію п'ятьох титулованих російських представників спортивної ходьби - олімпійських чемпіонів Ольги Каніськіної, Сергія Кірдяпкіна, Валерія Борчіна, чемпіона світу Сергія Бакуліна і срібного призера чемпіонату світу Володимира Канайкіна. Рішення про позбавлення їх медалей найпрестижніших змагань буде приймати Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій.

У лютому IAAF відкрила справу стосовно знаменитого російського тренера Віктора Чегіна, учні якого масово "палилися" на порушенні антидопінгових правил.