Україна продала один із неплатоспроможних банків інвесторам

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав компанії Agro Holding Limited, яка є дочірньою компанією американського інвестиційного фонду NCH Capital (США), один із неплатоспроможних банків

Про це повідомляється на сайті фонду, передає Еспресо.TV

Як зазначається, Україна продала "Астра Банк".

"Фонд гарантування вперше реалізував такий спосіб виведення неплатоспроможного банку з ринку, як продаж неплатоспроможного банку інвестору. Це означає, що платоспроможність "Астра Банку" має бути відновлена власником банку протягом 30 днів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням з метою контролю за процесом виконання інвестором своїх зобов'язань фонд призначив у банк свого куратора.

"Завдяки продажу банку всі вкладники, включно з юридичними та фізичними особами, чиї вклади перевищують 200 тис. грн, зможуть повернути свої вклади у визначені договорами терміни. Крім того, фонд не витрачатиме своїх коштів на виведення банку з ринку, в тому числі на виплату гарантованої суми", - зауважили у прес-службі.

Нагадаємо, національний банк України визнав неплатоспроможним "Астра Банк" 19 березня 2015 року. Відповідне рішення регулятор пояснив проведенням банком ризикової діяльності.