Українці сприйняли катастрофу "Боїнга" як особисту трагедію, - Порошенко прем'єру Малайзії

Під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Малайзії Наджибом Разаком президент України наголосив, що авіакатастрофа "Боїнга" стала особистою трагедією для українців

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу глави держави.

"Президент наголосив, що Український народ сприйняв цю катастрофу як особисту трагедію і поділяє скорботу і печаль з сім’ями, які втратили своїх рідних та близьких", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що політики домовилися і надалі вживати скоординованих заходів для притягнення до відповідальності винних в авіакатастрофі.

"Наш моральний обов'язок перед пам'яттю жертв цієї жахливої трагедії – забезпечити невідворотність покарання винних у збитті літака та запобігти повторенню таких злочинів у майбутньому", - резюмував Порошенко.

Раніше президет України повідомив, що створив робочу групу з питань, пов’язаних із запровадженням міжнародного механізму притягнення до відповідальності осіб, винних у збитті малайзійського літака 17 липня 2014 року.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт у Канберрі під час церемонії вшанування пам'яті загиблих наголосив, що проросійські бойовики збили малайзійський лайнер над Донбасом навмисне. При цьому були використані російські ракети.

Читайте також: Посольство Росії закидали паперовими літаками з іменами жертв авіакатастрофи MH-17.