У Казахстані просять закрити LifeNews через "Бората" та Порошенка

Казахський громадський діяч Мурат Абенов закликав державні органи Казахстану закрити в країні доступ до телеканалу LifeNews через образливе відео, яке видання опублікувало в соціальних мережах. У ролику показали виступ президента України Петра Порошенка, на яке наклали "гімн" Казахстану з фільму "Борат"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Сноб.

"За законом держоргани зобов'язані закрити доступ на сайти LifeNews з території Республіки Казахстан. До проведення суду, в односторонньому порядку. Технічно це п'ятихвилинна справа", - написав Абенов у Фейсбуці в п'ятницю, 17 липня.

Він закликав, щоб LifeNews вибачився і видалив образливе відео.

"Скільки можна мовчки втиратися від образливих плювків публічно і в обличчя? Далеко не дружніх", - написав громадський. Він зазначив, що в гімні з фільму "Борат" звучать образливі слова на адресу Казахстану.

Телеканал LifeNews в четвер, 16 липня, розмістив в соціальних мережах coub з Петром Порошенком, який співає псевдогімн з "Бората" російською мовою.

"Ми просто залишимо це тут", - говорилося в повідомленні. Після критики з боку Казахстану телеканал видалив відео.

Фільм "Борат: культурні дослідження Америки на благо славної держави Казахстан" вийшов в 2006 році. У ньому розповідається про поїздку казахського журналіста Бората Сагдієва в США. Головну роль у стрічці зіграв комік Саша Барон Коен.