Один з хабарників ФІФА сьогодні постане перед судом США

Колишній високопоставлений функціонер Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Джеффрі Вебб, постане у суботу, 18 липня, перед судом в Америці

Про це інформує агентство AFP з посиланням на дані федеральної прокуратури США у Нью-Йорку, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на DW.

Судове засідання розпочнеться о другій годині дня за місцевим часом. Воно стане першим судовим засіданням за участю самого підсудного з моменту його екстрадиції до США зі Швейцарії.

За словами адвокатів підсудного, який раніше очолював футбольну асоціацію Північної та Центральної Америки, процес може затягтися на місяці. Веббу, так само як й іншим підозрюваним у корупції колишнім функціонерам ФІФА, закидають хабарництво на загальну суму понад $150 млн. Крім діяльності у ФІФА, Вебб очолював також футбольну асоціацію Кайманових островів.

Звинувачення закидає Веббу махінації на суму понад $7 мл щодо видачі ексклюзивних маркетингових прав фірмам з маркетингу та продажу спортивних товарів та одягу.

Швейцарська поліція 27 травня в Цюріху заарештувала за підозрою в корупції більше десятьох чиновників ФІФА.

На тлі скандалу глава ФІФА Йозеф Блаттер, переобраний 29 травня на черговий термін, оголосив про відставку.

Позачергове засідання виконавчого комітету організації, на якому визначиться дата виборів нового президента ФІФА, відбудеться 20 липня в Цюріху. До виборів Блаттер буде виконувати обов'язки очільника організації.