У Charlie Hebdo відмовилися від карикатур на пророка Мухаммеда

Головний редактор і видавець французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo Лоран Суріссо заявив, що видання більше не буде публікувати карикатури на пророка Мухаммеда

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

"Ми використовували карикатури на пророка, щоб захищати принципи свободи самовираження", - пояснив Суріссо.

За його словами, співробітники видання зробили свою роботу - відстояли право на сатиричні малюнки. Художник, відомий під псевдонімом Рісс (Riss), зазначив, що метою зображень на релігійну тему не була критика ісламу.

Раніше головний карикатурист Charlie Hebdo Реналь Люзьє, який у травні подав у відставку, заявив, що карикатури на пророка Мухаммеда більше йому не цікаві.

Художник Лоран Суріссо, що постраждав при нападі на офіс видання, став головним редактором замість Стефана Шарбоньє, який загинув в результаті атаки ісламістів.

7 січня 2015 року на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo у Парижі напали троє озброєних людей. Унаслідок теракту загинули 12 осіб, у тому числі 10 співробітників видання. Пізніше всі нападники були знищені.

Приводом для теракту стала публікація на обкладинці журналу карикатури на пророка Мухаммеда. Відповідальність за організацію і здійснення розстрілу в редакції взяв на себе лідер єменської осередку "Аль-Каїди" Нассера бен Алі аль-Ансі.