США та союзники нанесли "Ісламській державі" понад 30 авіаударів

Сполучені Штати Америки та їхні союзники по коаліції завдали по позиціях бойовиків "Ісламської держави" 23 удари з повітря в Іраку та 8 в Сирії

Про це напередодні за наслідками атаки, що тривала 24 години, повідомив полковник США, речник спільної цільової групи Йєн Моротто, пише Еспресо.TV із посиланням на Радіо.Свобода.

За його словами, сили коаліції атакували військові об'єкти бойовиків в районі міст Таль Афар і Рамаді. Моротто прокоментував, що "жорстокі вороги понесли важкі втрати".

Військовий також додав, що десятьма ударами з повітря в районі Таль-Афар були знищені будівлі і транспорт бойовиків, а також пошкоджені тактичні одиниці, склади зброї і центр управління. Ще 5 вибухів прогриміли біля Рамаді і уразили кілька транспортних засобів ісламістів.
Крім того, коаліційні сили завдали 8 повітряних ударів в Сирії з п'ятьма ураженнями цілей в районі Аль-Хасеке.

Останній масштабний теракт бойовики "Ісламської держави" здійснили цієї п'ятниці в місті Хан-Бані-Саад, на північний схід від Багдада. Там вибухнув замінований автомобіль на ринку, де зібралися тисячі вірян. В результаті загинули 115 людей.

Екстремістське угруповання "Ісламська держава" з минулого року захопило значні території в частинах Сирії й Іраку, зокрема в регіонах, де більшість населення становлять місцеві курди. Військово-повітряні сили коаліції, очолюваної США, намагаються протидіяти бойовикам радикального угруповання.