Bloomberg розповів, що через 2 роки на Росію очікує дефолт

Дії російської влади щодо збільшення соціальних витрат у регіонах можуть призвести до дефолту федерального уряду вже через 2-3 роки

Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на опитаних аналітиків міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor`s (S & P), передає Еспресо.TV.

Відзначається, що різке збільшення обсягів регіональних боргів, що стало наслідком збільшення фінансування соціальної сфери, може призвести до ситуації, в якій регіональна влада почне оголошувати дефолт за своїми зобов'язаннями, що в подальшому призведе вже до тотального дефолту уряду.

Агентство наголосило, що причиною важкої економічної ситуації в регіонах стали травневі укази президента РФ Володимира Путіна, оскільки загальний обсяг витрат на виконання цих указів становить приблизно $ 42 млрд (2,4 трлн руб.).

Аналітики пояснили, що вперше з 2010 року російський бюджет був зведений з дефіцитом, однак пік ситуації настане через 2-3 роки, і у Путіна залишилося не так багато часу на вирішення цієї проблеми.

Експерти очікують збільшення регіональних боргів, оскільки влада на місцях продовжує брати комерційні кредити в банках під високі відсотки.

Варто відзначити, що вже більше 5 російських регіонів мають борги, які перевищують 100% їх доходів.