Гайдар пообіцяла говорити українською за 3 місяці, але від громадянства Росії відмовлятись не хоче

Новий заступник голови Одеської ОДА Марія Гайдар пообіцяла вивчити українську мову за три місяці. Але від російського громадянства відмовлятися не хоче

Про це росіянка повідомила сьогодні під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, передає Еспресо.TV

"Українська - державна мова, я вже вчу українську. За 3 місяці ми з Юлею (Марушевською, - ред.) проведемо прес-конференцію українською", - прокоментувала Гайдар.

"Я це питання взяла під свій контроль, ми з Марією активно працюємо над українською мовою. Моя освіта – фактично, філологічна, тому для мене це питання принципове, щоб ми володіли державною мовою", - додала Юлія Марушевська, яка разом із Гайдар нещодавно вступила на пост заступника голови Одеської ОДА.

Від російського громадянства, однак, нова чиновник відмовлятися не хоче, але збирається діяти згідно з українським законодавством.

"Я звичайно ж, не хочу відмовлятися від російського громадянства, я скажу вам абсолютно чесно. Але будемо робити так, як треба робити по закону", - сказала вона.

На прес-конференцію Марія Гайдар прийшла у білій футболці з написом "I love UA".

Нагадаємо, днями росіянка не змогла відповісти на питання журналістів, з ким воює Україна на сході. Однак, згодом, вона повідомила, що Росія воює на сході України та анексувала Крим