Мільярдер Трамп посварився з яструбом Маккейном

Республіканець та мільярдер Дональд Трамп сказав, що не вважає свого товариша по партії сенатора Джона Маккейна героєм війни, бо того захопили в полон

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на CNN.

"Він не герой війни. Його вважають героєм війни, бо  його його взяли в полон. Я люблю людей, яких не брали в полон", - сказав Трамп.

У відповідь Маккейн сказав, що чекає вибачень. Але не на свою адресу, а перед усіма ветеранами, яких захоплювали в полон, та їхніми сім’ями.

Сенатор Джон Маккейн - колишній військовий пілот та в'язень війни. Фото: Reuters

Маккейн провів 5,5 року під час війни у В’єтнамі у полоні в тюрмі, яку самі американці саркастично назвали "Готель Хілтон". Там майбутнього сенатора кілька разів катували.

Дональд Трамп отримав три студентських та одне медичне відтермінування, щоб уникнути служби в армії під війни у В'єтнамі.

Маккейн сказав, що не зважає на образи, бо це непродуктивно. "Наша країна безпрецедентно розділилась під час війни у В’єтнамі. Коли я повернувся додому, я був шокований. Я з того часу працював, щоб залікувати ті рани", - сказав Маккейн.

Трамп у свою чергу заявив, що ЗМІ викривили його слова. І продовжив атаки на Маккейна.

"Реальність така, що Маккейн зробив Америку менш безпечною, посилаючи наших солдат на хибні закордонні авантюри. Він волів би захищати кордони Іраку, аніж Арізони", - написав Трамп у своїй статті для USA Today.

Конкуренти мільярдера по Республіканській партії – Джеб Буш, Скотт Уолкер, Марко Рубіо - назвали його коментарі образливими. 

Дональд Трамп, як свідчать опитування, - найбільш популярний кандидат республіканців.

Нещодавно він подав свій фінансовий звіт. Свої статки бізнесмен-республіканець оцінив у $10 млрд.