Правозахисники запустили сайт на підтримку Сенцова

Українські правозахисники і громадські активісти запустили сайт на підтримку кінорежисера Олега Сенцова і антифашиста Олександра Кольченка, яких судять в Росії за організацію терактів у Криму

Про це повідомили в прес-службі ініціативної групи "Комітет солідарності", передає Еспресо.TV з посиланням на "Крим. Реалії".

"Запуск сайту ми присвятили початку суду над кримськими "заручниками". Ми будемо намагатися оперативно висвітлювати хід засідань і повідомляти про все, що стосуватиметься ситуації з Олегом й Олександром", - зазначила учасниця "Комітету солідарності", правозахисниця Олександра Романцова.

Крім новин і статей відвідувачі сайту зможуть знайти розділи про те, як можна допомогти Сенцову і Кольченку: наприклад, надіслати їм листа або перерахувати пожертвування. Також на порталі будуть викладатися офіційні документи, пов’язані зі справою Кольченка-Сенцова.

Ініціативна група "Комітет солідарності" - київське об’єднання активістів, які надають допомогу Олегу Сенцову і Олександру Кольченку, яких утримують у СІЗО "Лефортово" в Москві.

Група створена в травні 2014 року. До складу "Комітету солідарності" входять представники ініціатив і організацій: "Схід SOS", Центр громадянських свобод, громадянська ініціатива "Євромайдан SOS", центр "Соціальна дія" - проект "Без кордонів", кримський правозахисний центр "Дія" й інші організації.

Сенцова і Кольченка заарештували в травні 2014 року за підозрою в організації терактів у Криму.

Справу Сенцова 21 липня почне розглядати Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові.