СБУ вилучила російське обладнання, яким прослуховували опозицію під час Майдану

Служба безпеки затримала своїх співробітників та вилучила обладнання, яке використовувалося для прослуховування під час Революції Гідності

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу СБУ.

"У ході проведення спецоперації в місті Києві СБУ затримала групу осіб, на чолі з діючим співробітником - підполковником Центрального Управління СБ України, яка займалась незаконним прослуховуванням. У зловмисників вилучено надсучасний спеціальний комплекс для зняття даних з каналів мобільного зв’язку (GSM)", - йдеться в повідомленні.

В СБУ вказують на те, що, за оперативною інформацією, в Україну комплекс потрапив контрабандним шляхом при безпосередній участі спецслужб Російської Федерації. Перевіряється також інформація про можливу участь колишнього голови СБУ Якименка у ввезенні спецтехніки до України. В спецслужбі уточнюють, що аналогів такій системі в Україні немає. Її виготовлено підконтрольною спецслужбам РФ фірмою, що зареєстрована у Новій Зеландії.

Про затримання СБУшників та вилучене обладнання голова спецслужби Василь Грицак доповів особисто президенту Петру Поршенко.

Нагадаємо, що вчора СБУ запобігла теракту в місті Щастя.