Спадкоємця Блаттера оберуть наступного року

Сьогодні виконком ФІФА на позачерговому засіданні в Цюріху визначив, що конгрес, на якому оберуть нового голову організації, відбудеться 26 лютого 2016 року в цьому ж місті

Про це заявив міністр спорту Росії, який є членом виконкому ФІФА, Віталій Мутко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

Йозеф Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, на тлі корупційного скандалу 29 травня був переобраний на п'ятий термін, а вже 2 червня оголосив про відхід зі своєї посади. Він попросив виконавчий комітет ФІФА зібрати позачерговий конгрес, щоб вибрати наступника на посту глави організації.

Раніше про своє бажання виставити кандидатури на голосування за пост глави ФІФА заявляли знаменитий французький екс-футболіст Давид Жінола, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, колишній віце-президент ФІФА і екс-глава Корейської футбольної асоціації південнокореєць Чон Монджун, колишній головний тренер московського ЦСКА бразилець Зіко, президент Футбольної асоціації Ліберії Муса Біліті.

Також за кілька днів до виконкому ФІФА іспанське видання As повідомило про те, що глава УЄФА Мішель Платіні буде балотуватися на пост президента ФІФА, а його кандидатуру підтримують чотири конфедерації: Південноамериканська футбольна конфедерація (КОНМЕБОЛ), Конфедерація футболу Північної, Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ), ОФК (OFC) та УЄФА.