Терористи майже цілодобово обстрілюють Горлівку, Авдіївку і Піски

Незаконні збройні формування здійснюють у перманентному режимі обстріли на ділянках Красногорівка - північно-західні окраїни Горлівки, Піски - північні окраїни Авдіївки

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Найбільш напружена ситуація зберігається на Донецькому напрямку. На ділянках Красногорівка - північно-західні окраїни Горлівки, Піски - північні окраїни Авдіївки обстріли з боку терористів здійснюються у перманентному режимі", - зазначив він.

За інформацією Тимчука, у смузі Піски-Авдіївка оперує чотири артилерійські групи бойовиків (26 гармат ствольної артилерії - в основному знаряддя Д-30, а також гаубиці "Мста-Б", 22 САУ, такі як 122-мм 2С1 "Гвоздика" і 152-мм 2С3 "Акація", зведені в кілька батарей, 6-8 установок 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град", які постійно маневрують вздовж фронту на цій ділянці).

"Крім того, фіксується присутність у першій лінії чотирьох груп бронетехніки бойовиків (16 танків, що оперують по всій ділянці, і 22-24 ББМ різного типу, при цьому основна частина бронетехніки відтягнута трохи назад і зосереджена в декількох "парках бойових машин" на базі місцевих підприємств, логістичних центрів і складів)", - наголосив він.

Тимчук зауважив, що дані бронегрупи постійно ведуть обстріл передових позицій і опорних пунктів сил АТО із замаскованих і підготовлених позицій.

"Вихід бронетехніки на вогневі позиції та її подальший відхід після стрілянини завжди здійснюється під прикриттям вогню передових піхотних груп противника з великокаліберних кулеметів, 82-мм і 120-мм мінометів, АГС-17 і ЗУ-23-2. Екіпажі, а також бойова техніка у складі "передових" бронегруп противника періодично змінюються на ротаційній основі", - написав він.

Нагадаємо, російсько-терористичні війська здійснили 30 обстрілів позицій українських військових у районі Мар'їнки.