Україна і США здійснять спостережні польоти над Росією

США і Україна з 20 по 25 липня здійснять спостережні польоти над Росією у рамках Договору з відкритого неба

Про це повідомив начальник національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"З 20 по 25 липня 2015 року в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія США і України планує здійснити спостережний політ над територією Російської Федерації на американському літаку спостереження ОС-135Б", - розповів Рижков.

Він пояснив, що під час польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака будуть контролювати суворе дотримання параметрів польоту та застосування передбаченої договором апаратури.

Крім того, за словами Рижкова, Росія в рамках Договору з відкритого неба проведе спостережні польоти над Латвією і Литвою.

"В рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба російська група інспекторів планує здійснити послідовні спостережні польоти на російському літаку Ан-30Б над територіями Латвії та Литви", - сказав він.

Польоти будуть здійснюватися з 20 по 25 липня з аеродромів відкритого неба Рига і Шауляй з максимальною дальністю 800 і 715 кілометрів відповідно.

"Це 23-й і 24-й спостережні польоти Російської Федерації над територіями держав-учасниць договору в 2015 році", - зазначив Рижков.

За його словами, російський літак спостереження буде виконувати польоти за погодженим із спостережуваними сторонами маршрутами, а латиські й литовські фахівці на його борту будуть контролювати порядок застосування апаратури та дотримання положень договору.