Іран виступив за повну ліквідацію ядерної зброї

Іран виступає за необхідність повної ліквідації ядерної зброї

Про це йдеться в заяві уряду країни, опублікованій в понеділок після схвалення Радою Безпеки ООН резолюції щодо іранської ядерної програми, передає Еспресо.TV з посиланням на агентство ISNA.

"ІРІ (Ісламська Республіка Іран, - ред.) підкреслює необхідність повної ліквідації ядерної зброї як вимогу міжнародної безпеки та зобов'язання за договором про нерозповсюдження ядерної зброї. ІРІ має твердий намір активно брати участь у всіх міжнародних дипломатичних і юридичних зусиллях з порятунку людства від загрози ядерної зброї і її поширення, у тому числі шляхом створення вільних від ядерної зброї зон, особливо на Близькому Сході", - йдеться у тексті заяви.

Рада безпеки ООН у понеділок схвалила резолюцію, яка поставить під міжнародний контроль ядерну програму Ірану і не дасть ісламській республіці створити ядерну зброю. За проект резолюції проголосували всі п'ять постійних членів Радбезу (Велика Британія, Китай, Росія, США і Франція) і 10 непостійних членів.

Документ був внесений минулого тижня на розгляд РБ ООН делегацією США і ґрунтувався на домовленостях Ірану і "шістки" (п'ять постійних членів РБ ООН і Німеччини), які були досягнуті 14 липня у Відні за підсумками майже 20 місяців переговорів.