Кияни зможуть поскаржитися владі на комунальників за допомогою мобільних додатків

Міська влада працює над удосконаленням роботи "гарячих ліній", аби кияни мали канали оперативного та доступного зв’язку з владою

Серед іншого йдеться про розширення можливостей для онлайн-роботи з Контактним центром міста Києва (15-51) та "гарячою лінією" з питань ЖКГ (15-57). Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу КМДА.

З початку поточного року понад 380 тисяч киян звернулися до Контактного центру міста Києва за телефоном: 15-51, ще понад 700 тис. дзвінків прийняли диспетчери спеціалізованої "гарячої лінії" з питань ЖКГ: 15-57.

"Звернення телефоном є найбільш простим і доступним способом для мешканця столиці вирішити свої проблеми та отримати відповіді на нагальні запитання. Однак ми повинні розширювати спектр додаткових шляхів зв’язку з міською адміністрацією, у тому числі, запровадивши мобільні додатки та можливість залишити онлайн-заявки. Наразі в тестовому режимі в службі 15-57 вже працює смс-сповіщення керівників ЖЕДів у випадку виникнення аварійних ситуацій. Це нововведення впроваджується для прискорення реагування комунальних служб", – заявив Петро Пантелеєв.

За даними Комунальної бюджетної установи "Контактний центр міста Києва", останні півроку киян найбільше турбували такі сфери життя міста як транспорт, дорожнє і житлове господарство, соціальне забезпечення та МАФи.

"Зовсім скоро запрацює нова послуга – особистий кабінет споживача послуг ЖКГ у сервісі 15-57 для того, щоб написати скаргу або пропозицію в режимі онлайн було не менш зручно, ніж просто зателефонувати в диспетчерську", – зауважив заступник голови КМДА.

У міськадміністрації також нагадали, що всі зауваження та пропозиції з роботи ЖКГ кияни можуть надсилати на електронну скриньку: k-jkg@ukr.net.