Фотофакт: Патріарх Кирило прибув на паломництво на яхті за $4 млн

Голова Російської православної церкви прибув до міста Плес на яхті вартістю 4 млн доларів. Раніше судном користувався Володимир Путін

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta.ru.

Кирило 9 липня прибув до міста Плес Івановської області на яхті класу люкс. Звідти разом із паломниками він вирушить храмами міст Іваново та Кострома.

Судно "Паллада" коштує близько 4 млн доларів і зазначається в каталогах найвідоміших яхт. Воно має тоновані вікна, величезне ліжко в одній зі спалень і барну стійку в їдальні. Інтер’єр прикрашають картини і дзеркала. Загальна довжина 32 м, ширина – 7,45 м. Може помістити вісьмох гостей та чотирьох членів екіпажу.

"Яхта була подарована Валаамському монастирю ще дуже давно. Ким і коли – не можу уточнити", - повідомив голова Синодального інформаційного відділу Московського Патріархату Володимир Лейгода  у коментарі Gazeta.ru. В РПЦ запевнили, що яхта не належить Кирилові, однак не змогли уточнити, чи знаходиться судно на балансі РПЦ.

На сайті ж Валаамського монастиря вказано, що яхту подарувала компанія "Лукойл" у 2005 році. До цього протягом двох років вона знаходилася у розпорядженні Управління справами президента Росії.

За словами місцевих жителів, на яхті катають VIP-гостей; полюбляє її і сам Кирило. У 2010 році він здійснив на ній вояж по Волзі.