Президент Грузії хоче за допомогою "стратегічного терпіння" повернути окуповані території

"Стратегічне терпіння" допоможе Грузії домогтися повернення до свого складу окупованих територій. Таку заяву зробив президент країни Георгій Маргвелашвілі

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "Русскую службу ВВС".

"Ми не приймемо і не змиримося з окупацією наших територій і обов'язково об'єднаємо нашу країну. Це тема, яка болить у кожному з нас. Стратегічне терпіння - це та комфортна платформа, яка збільшує число наших прихильників, і ми через це терпіння, а не через брязкання зброєю обов'язково доб'ємося відновлення зневажених прав наших громадян", - сказав президент.

У Тбілісі Південну Осетію вважають своєю територією, яку незаконно окупували російські війська. Крім Росії, республіку визнали лише кілька країн, у тому числі Венесуела і різні острівні карликові держави. Навесні Південна Осетія і терористична "ДНР" підписали угоди про співробітництво. МЗС України засудило ратифікацію Росією договору "Про союзництво та інтеграцію" з самопроголошеною "республікою". Також нещодавно росіяни перенесли банери з написом "державний кордон Південної Осетії" на 450 метрів вглиб грузинської території.